1. Aminokyseliny a peptidy - struktura a funkce
2. Bílkoviny - rozdělení
3. Bílkoviny - struktura
4. Bílkoviny - funkce
5. Buňka a buněčné kompartmenty
6. Buněčné membrány - struktura a funkce
7. Enzymy - vlastnosti a význam
8. Sacharidy - vlastnosti a význam
9. Monosacharidy - vlastnosti a základní představitelé
10. Disacharidy a polysacharidy - vlastnosti
11. Stručný přehled metabolismu sacharidů
12. Trávení, vstřebávání a transport sacharidů
13. Lipidy - vlastnosti a význam
14. Acylglyceroly - vlastnosti a funkce
15. Steroidy - vlastnosti a funkce
16. Cholesterol
17. Transport lipidů
18. Oxidace mastných kyselin
19. Trávení a vstřebávání lipidů
20. Metabolismus aminokyselin - obecně
21. Biosyntéza močoviny
22. Proteosyntéza
23. Trávení, vstřebávání a transport bílkovin
24. Citrátový cyklus - obecné rysy
25. Dýchací řetězec - obecné rysy
26. Hormony - rozdělení a funkce
27. Vitamíny - rozdělení a funkce
28. Principy regulace metabolických pochodů
29. Nukleosidy a nukleotidy
30. Nukleové kyseliny
31. Vztahy mezi metabolismem základních živin - vlastnosti a funkce
32. Metabolismus vody a iontů
33. Vnitřní prostředí - základní definice, funkce
34. Acidobazická rovnováha
35. Biochemie svalové činnosti
36. Biochemie nervové činnosti
37. Racionální výživa z pohledu biochemie
38. Energetické substráty buňky
39. Voda a její význam v živých systémech
40. Roztoky - rozpustnost, koncentrace
41. Kyseliny a zásady - pH, pufry
42. Bioanorganické sloučeniny
43. Bioorganické sloučeniny
44. Základní přehled toxických anorganických a organických látek
45. Cytoskelet a jeho úloha v buňce