josmart 05.06.2017

Otázky ke zkoušce z chemie a biochemie pro bakalářské studium fyzioterapie a nutriční terapie

 

    1. Aminokyseliny a peptidy - struktura a funkce

    2. Bílkoviny - rozdělení

    3. Bílkoviny - struktura

    4. Bílkoviny - funkce

    5. Buňka a buněčné kompartmenty

    6. Buněčné membrány - struktura a funkce

    7. Enzymy - vlastnosti a význam

    8. Sacharidy - vlastnosti a význam

    9. Monosacharidy - vlastnosti a základní představitelé

    10. Disacharidy a polysacharidy - vlastnosti

    11. Stručný přehled metabolismu sacharidů

    12. Trávení, vstřebávání a transport sacharidů

    13. Lipidy - vlastnosti a význam

    14. Acylglyceroly - vlastnosti a funkce

    15. Steroidy - vlastnosti a funkce

    16. Cholesterol

    17. Transport lipidů

    18. Oxidace mastných kyselin

    19. Trávení a vstřebávání lipidů

    20. Metabolismus aminokyselin - obecně

    21. Biosyntéza močoviny

    22. Proteosyntéza

    23. Trávení, vstřebávání a transport bílkovin

    24. Citrátový cyklus - obecné rysy

    25. Dýchací řetězec - obecné rysy

    26. Hormony - rozdělení a funkce

    27. Vitamíny - rozdělení a funkce

    28. Principy regulace metabolických pochodů

    29. Nukleosidy a nukleotidy

    30. Nukleové kyseliny

    31. Vztahy mezi metabolismem základních živin - vlastnosti a funkce

    32. Metabolismus vody a iontů

    33. Vnitřní prostředí - základní definice, funkce

    34. Acidobazická rovnováha

    35. Biochemie svalové činnosti

    36. Biochemie nervové činnosti

    37. Racionální výživa z pohledu biochemie

    38. Energetické substráty buňky

    39. Voda a její význam v živých systémech

    40. Roztoky - rozpustnost, koncentrace

    41. Kyseliny a zásady - pH, pufry

    42. Bioanorganické sloučeniny

    43. Bioorganické sloučeniny

    44. Základní přehled toxických anorganických a organických látek

    45. Cytoskelet a jeho úloha v buňce

počet zobrazení: 46 poslední aktualizace: josmart, 05.06.2017
Hodnocení: Kliknutím na tento odkaz upozorníte autora, že jeho článek už zřejmě není aktuální.